Πολλές υποσχέσεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης υπόσχεται μεγάλα έργα σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας.Ο ίδιος δήλωσε, ότι το …ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα-Αττική 2021 αποτελεί το πλήρες φάσμα δράσεων για την ορθή και βιώσιμη χωρική ανάπτυξη, ενώ για υλοποίηση των επιμέρους έργων είναι απαραίτητη η έκδοση υπουργικών αποφάσεων και αναφέρθηκε στο γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών και τα πλεονεκτήματα που θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν μία εικόνα για το τι συμβαίνει στην Αττική.Σημείωσε ότι στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και μία ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση για το κέντρο της Αθήνας, όπου διαπιστώνεται διαρκής υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Για την Αττική, τόνισε πως διατηρούνται τα οδικά έργα, όπως είναι η επέκταση της Αττικής Οδού από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προς το Λαύριο, η ∆υτική Περιφερειακή Υμηττού από τη συμβολή με την Αττική Οδό μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης – με σύνδεση με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω αστικής σήραγγας – ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη – και η επέκταση των γραμμών του τραμ, του ΗΣΑΠ, του Προαστιακού και του Μετρό.Επίσης υποσχέθηκε να δημοσιεύσει το κείμενο του νόμου για το Ρυθμιστικό Αθήνα- Αττική 2021, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών συνεπειών και περιληφθούν σε αυτό οι παρατηρήσεις των κομμάτων και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να έρθουν σε συνεννόηση, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα υλοποιήσιμο με χαρακτηριστικά συναίνεσης και απλότητας Σχέδιο.Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε ακόμη ότι σύντομα τίθεται σε διαβούλευση το καινούργιο χωροταξικό νομοσχέδιο, ενώ είναι σε εξέλιξη 12 χωροταξικά σχέδια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ακόμη δεσμεύτηκε ότι σειρά έχει η νομοθέτηση του ρυθμιστικού σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος ο κ. Μανιάτης επικεντρώθηκε και στα θέματα που πρόκειται να αποτελέσουν σημεία καμπής για την Ελληνική Προεδρία, το 2014, όπως είναι η θεσμοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στα θέματα της ενέργειας με έμφαση στην ενεργειακή επάρκεια και η εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς η ολοκληρωμένη διαχείριση του παράκτιου χώρου και η θαλάσσια χωροταξία. Όσον αφορά τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, ο κ. Μανιάτης θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που επενδύει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών και ταυτόχρονα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα της διασφάλισης ρεύματος με σημαντικές εκπτώσεις για 470.000 οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Μέλει λοιπόν να φανεί αν και κατά πόσο γίνουν πράξη όλα αυτά τα πλάνα και οι σχεδιασμοί του υπουργού Περιβάλλοντος.

www.ecotimes.gr

Advertisements

Posted on Νοέμβριος 30, 2013, in Ελληνικα Αρθρα. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: